Voorkomen automatisch synchroniseren iPhone / iTunes

Op twitter lezen we veel klachten en ellende als het gaat om het synchroniseren van de iPhone met iTunes. Tweeps klagen over verdwenen contacten uit de contactenlijst over andere informatie die is verdwenen. Dit zit ‘m vooral in het automatisch synchroniseren dat DIRECT begint als je je iPhone aansluit middels de USB op de computer en iTunes al heb openstaan. Voorkom het automatisch synchroniseren op de volgende manier.

In iTunes

Zet het automatisch synchroniseren uit in iTunes op de volgende manier:

  • Ga naar tabblad ‘apparaten’
  • Aanvinken: Schakel automatische synchronisatie uit. En klaar!

Op je iPhone
Door tijdens het aansluiten de onderstaande toestencombinatie op je PC in de drukken, voorkom je ook dat er direct wordt gestart met synchorniseren. Hou deze toesten ingedrukt voor dat je je iPhone hebt aangesloten. Laat los als je iPhone in het scherm van iTunes verschijnt!

  • Command+Option (voor de MAC)
  • Shift+Ctrl (voor Windows)

Houd deze toetsen ingedrukt voordat je de iPhone aansluit. Als de iPhone in iTunes is verschenen laat je de toetsen los. Je hebt nu eenmalig het ‘automatisch synchroniseren’ uitgesteld.