Wat kan de iPhone 5?

De nieuwe iPhone is op 12 september 2012 gepresenteerd aan de buitenwereld. De 5 heeft een nieuw design gekregen dat echt nieuw is. Het kent ook enkele nieuwe functionaliteiten, die je hieronder kunt lezen. Heet de nieuwe iPhone welkom; de meest dunne én lichte iPhone tot nu toe!

Het toestel is vanaf 28 september a.s. te koop in Nederland.

Processor
De iPhone 5 beschikt over een A6-processor. Deze processor – die voor de snelheid van je toestel zorgt – is 2 keer! zo snel als de processor die in de iPhone 4S zit.

Sterke accu
De batterij is sterk verbeterd (één van de aandachtspunten van de 4S) en men heeft een energiezuinige A6-processor ingebouwd.

4-inch Retina touchscreen
Het 4-inch touchscreen is perfect. Foto’s, films en websites komen zo schitterend voor de dag. De weergave lijkt nog het meest op die van een kleine tablet. Het scherm is groot, maar toch nog steeds met één hand te bedienen.  Ter vergelijking: de iPhone 4 S heeft een 3.5 inch scherm. Ook is het scherm van de 5 hoger.

Camera
Toch een beetje jammer wel dat de camera hetzelfde is gebleven, een 8 megapixel camera. Wel nieuw is de ‘panorama functie’. Nu kun je breedbeeld foto’s maken tot 240 graden. Ook is de camera een flink stuk sneller geworden en neem je HD-video’s op.

iOS 6
Natuurlijk is de iPhone 5 voorzien van het besturingssysteem iOS 6. Deze nieuwste versie biedt meer dan 200 nieuwe functies.

iCloud
De iCloud is nu standaard geïnstalleerd op de iPhone 5. Zo kan je sneller bij je foto’s, e-mail en andere bestanden.

Nano-sim
Deze iPhone is het eerste toestel dat voorzien wordt van de nieuwe Nano-sim. Dit is echt een piepklein simkaartje. De simkaartjes worden gewoon door de providers geleverd.

Specificaties

Display
4,0 inch Retina display  

Design
123.8 x 58.5 x 7.6 mm

Processor
A6 processor chip

Camera
8.0 megapixel camera
Full HD video recording 1080p
720 p frontcamera

Overig
Alluminium behuizing
2 GB RAM geheugen
64 GB cloud geheugen