Recensie iPhone 4S

Ow, ow, wat een fijn toestel. En wat een reacties krijg je op je 4S van vooral iPhone gebruikers. ‘Je hebt ‘m gewoon!’, ‘wauw, laat eens zien’. Ik kan me nog goed herinneren toen iedereen enigszins teleurgesteld was dat er geen iPhone 5 kwam, maar ‘slechts’ een update van de 4. Nou, vergeet het maar. De S4 is echt wel een nieuw toestel.

Het toestel is op alle fronten beter en sneller. Maar Siri is toch wel de grote verrijking. Siri is de eerste spraakhulp op de smartphone en een heel goede. Je kunt Siri ook trainen en ze zal je steeds beter leren kennen. Ze weet op een gegeven moment wie je broer, zus of moeder is. Ook vindt ze veel informatie zeer snel. En daarmee – dit heeft google ook al laten weten – zal Siri een serieuze concurrent van zoekmachine google worden. Siri is een aanwinst!

Het handige van de 4S is dat dit toestel weet wanneer het tijd is om te bellen. Hou je het toestel bij je oor, dan weet de 4S dat je wilt bellen. Je kan dan volstaan met een naam of bijvoorbeeld “call my mother”, en je belt al.

De 8 megapixelcamera zorgt ervoor dat elke kluns foto’s kan maken. Ook ik ben er zo een; met een normale camera maak ik werkelijk prutsfoto’s, maar met mijn 4S is dit een eitje. Vrijwel altijd haarscherpe foto’s.

Eenmaal een berg aan foto’s gemaakt of muziek binnengehaald? Zet het direct op je iCloud (online) en je bespaart zeer veel ruimte op je iPhone. Dit gaat zeer gemakkelijk en je kunt alles aan docs, video’s, etc altijd vanaf je PC of tablet bewerken en gebruiken.

Ook pakt het toestel direct Wi-Fi op zodat je minder mobiel internet verbruikt. Je hoeft je toestel maar 1 keer aan te melden voor de Wi-Fi bij bijvoorbeeld een vriend en that’s it. Als je de volgende keer weer op visite gaat, heb je direct verbinding. Super handig en voordelig natuurlijk.

Wat ook een fijn gevoel geeft is de stevigheid van dit toestel. Je hebt het gevoel dat je er een raam mee kan ingooien. Krachtig, compact en toch alle ruimte op het scherm om lekker te internetten.

Kortom, een dikke aanrader, dit toestel.